De beste tattoo shops in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

Als je op zoek bent naar een goede tattoo shop, dan ben je in Rotterdam op de juiste plek.

Ken jij iemand zonder tatoeages? Dat is tegenwoordig best bijzonder. De meeste mensen hebben namelijk inkt in hun huid laten kerven, je ziet het overal om je heen bij zowel jong als oud.

Of het nou gaat om een ieniemienie memorial tattoo op de pols of enkel, of om een gigantische backpiece met vechtende wilde dieren, de kunst van het tatoeëren heeft bijna iedereen gegrepen.

Rotterdammers zijn niet vies van een plakplaatje of twee… drie… vier. Maar waar ga je heen? En waarom?

De beste blackwork tattoo shops in Rotterdam

De Zwarte Zwaluw

Blackwork is een allesomvattende term voor tatoeages die puur met zwarte inkt worden gezet, dat spreekt voor zich zou je denken. Maar er is best wat variatie binnen deze stijl.

Bij De Zwarte Zwaluw worden onder andere kunstwerken gezet die neigen naar traditional (old school, maar dan zonder kleur), maar ook tatoeages die iets weg hebben van geschetste illustraties, eveneens als geometrische tribals, realistische bloemen en fineline pieces.

Adres

1e Jerichostraat 66b, 3061 GH

Stacks Tattoo

De beste tattoo shops in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (1)

Deze shop heeft status, vooral in omgeving Rotterdam Zuid waar het pand gelokaliseerd is. De mannen van Stacks zetten stuk voor stuk rete-strakke tatoeages waar iedere klant tevreden mee is. Vandaar ook dat veel mensen vaker teruggaan.

Als ‘de tatoeage fanaat’ onder de Weekends in Rotterdam crew kan ik bekennen zelf een repeated customer van Stacks te zijn geweest. Velen jaren heb ik mijn armen en benen onder laten kliederen met de mooiste blackwork plaatjes.

Adres

Maashaven Zuidzijde 2, 3081 AE

De beste traditional (old school) tattoo shops in Rotterdam

Studio Noorderzon Tattoo

De beste tattoo shops in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2)

In Rotterdam Noord vind je de mooie Noorderzon shop, waar de keramieken tijger je in het raam op staat te wachten. De tatoeages die in deze studio gezet worden schreeuwen langdurigheid, want zowel zwart als kleuren zijn diep, levendig en écht goed in de huid gezet. Precies zoals het hoort bij onder andere American Traditional tattooing.

Adres

Zwart Janstraat 106b, 3035 AX

Blue Hawaii Tattoo

De beste tattoo shops in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (3)

Loop binnen of maak een afspraak op één van de zeven dagen per week dat Blue Hawaii Tattoo geopend is. De shop bevindt zich middenin het centrum, lekker makkelijk dus. Combineer een bezoek aan deze diverse shop, waar ze niet alleen old school onder de knie hebben, met een hapje in een leuk Rotterdams restaurant.

Andere stijlen waarvoor je bij Blue Hawaii Tattoo terecht kan zijn onder andere new school, illustrative, realism, blackwork en geometric.

Adres

Nieuwe Binnenweg 12a, 3015 BA

De beste Japanese tattoo shop in Rotterdam

Black and Gold Tattoo

De beste tattoo shops in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (4)

Deze collectieve art studio is opgericht en wordt gerund door vier unieke artiesten met ieder hun eigen stijl. Naast (op afspraak) tatoeëren houden ze zich bezig met schilderen, prints en boeken maken en het ontwerpen van kleding.

Tattoo artist Yushi ‘Horikichi’ Takei is geboren in Japan en heeft zijn roots meegenomen naar Rotterdam. Bij Black and Gold Tattoo beoefent hij de traditionele Japanse techniek Tebori.

Adres

Weena 49, 3013 CD

De beste black & grey tattoo shops in Rotterdam

Studio Lucky Dubz

De beste tattoo shops in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (5)

Lucky Dubz is dé Rotterdamse studio voor delicaat en dromerig fineline. Denk: dieren tot in detail uitgewerkt, kunstwerken met geometrische vormen, geschetste designs recht van de tekentafel en bloemen waar je u tegen zegt.

De fineline tatoeages die je hier verzamelt hebben vaak diepere lagen dan slechts een paar lijnen, vandaar dan ook dat black & grey overkoepelend kan worden genoemd als stijl. Vooral alles wat met de natuur te maken heeft bestaat uit prachtige nuances tussen lichtgrijs en zwart.

Adres

Jacobsstraat 211, 3012 JM

Tattoo Studio Jan

De beste tattoo shops in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (6)

Heb je altijd al eens een tatoeage willen laten ‘freehanden’? Dan is Tattoo Studio Jan het adres waar je vandaag nog een afspraak moet maken. Hier worden de (voornamelijk) black & grey pieces uit de losse pols op jouw huid getekend, voordat de tattoo machine gaat zoemen.

Adres

Goudsesingel 87, 3031 EE

De beste tribal tattoo shop in Rotterdam

Inkstitution

De beste tattoo shops in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (7)

Wie kent deze shop niet? Ik maakte op mijn zestiende kennis met dit pareltje, toen ik dromend over mijn eerste tatoeage door mijn toenmalige buurt fietste. Ik ging naar binnen, werd meteen vriendelijk ontvangen en een afspraak voor later die week was zo gepland (uiteraard met goedkeuring van mijn ouders).

Na al die tijd ben ik nog steeds enorm blij met mijn Mexicaanse sugar skull, die kleurrijk straalt. Inkstitution is inmiddels een aantal keer verhuisd en bevind zich nu in Rotterdam West.

Artiest Duncan staat bekend om zijn tribal, Polynesian en Maori tatoeages. Hij zet strakke lijnen, zorgt ervoor dat zwart daadwerkelijk zwart is en werkt als geen ander met de vormen van het lichaam. Hij maakt altijd custom designs die precies bij de flow van jouw tattoo spot passen.

Adres

Beukelsdijk 201b, 3022 DH

De beste new school tattoo shops in Rotterdam

Moose Tattoo

Ben jij dol op kleurrijke, vrolijke, een beetje aparte en levendige tatoeages? Dan is een new school plakplaatje laten zetten bij Moose Tattoo iets wat op jouw bucketlist moet komen te staan. Overigens kun je hier ook prima terecht voor black & grey en realism.

Adres

Kleiweg 194a, 3051 SL

The Office Electric Tattooing

Bij The Office worden kunstwerken gezet die variëren van zombie thema en fantasy tot pin-ups en dieren. Maar wat er écht uitspringt zijn de pastel- en neonkleurige ‘sugar & spice & everything nice’ designs van unicorns, snoepgoed, messen, dolken, parfumflesjes en rozen. Wil je net zo stralen als een zakje glitters? Dat kan!

Adres

Oppert 296, 3011 HV

In welke tattoo shop in Rotterdam ga jij jouw kunstwerk laten zetten?

De beste tattoo shops in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5939

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.